מאיפה אני לוקח את כרטיס הסטודנט שלי ומה הוא מקנה לי?
את כרטיס הסטודנט ניתן להוציא באופן דיגיטלי מהרופינט, הכרטיס מעניק מגוון הנחות לסטודנטים בבתי עסק שונים באזור המכללה ובשאר הארץ.
ניתן לצפות בכל ההטבות כאן.
סליחה, איפה הספרייה כאן?
הספרייה ממוקמת במרכז הקמפוס ומאפשרת מגוון שירותים, עזרה והכוונה. שעות פעילות הספרייה:
ימים א’-ה’: 08:00-20:00
יום ו’: 08:00-13:00בתקופות המבחנים שעות הפעילות מתארכות, עקבו אחר העדכונים בלוח המודעות ובאתר הספרייה.
בתקופת המבחנים מספר הכיתות הפתוחות ללמידה עצמית מתוגברת. למידע על כיתות בקבוצת העדכונים של האגודה.
הפסדתי שיעור ואני צריך לצלם דפים. איך זה עובד?
חברת צילומעתיק פרסה מדפסות לאורך כל הקמפוס, אפשר להתחבר ישירות לענן של המדפסת ולבצע שם הדפסות באמצעות הטלפון (המחירים הם – שחור לבן 0.12 ש”ח וצבעוני 1.2 ש”ח) מעל כל מדפסת יהיו הוראות מדויקות איך לבצע את ההדפסה.
אני מת מרעב, איפה אוכלים כאן?
בקמפוס קיימות שתי קפיטריות:
קפה קרנף (חלבי): הממוקם בבניין הספרייה ובנוסף בבניין 20.
קפה בראנצ’ (בשרי + חלבי): הממוקם מאחורי אולם הכנסים (בסמוך למשרדי האגודה) ובנוסף למרגלות הספרייה, מול חנות מכלול.
איפה אני?
שלא תלכו לאיבוד, למפת הקמפוס לחץ – כאן.
יש לכם אופיס?
אז זהו שכן! בלעדי לסטודנטים של רופין אופיס בחינם.
על מנת לממש את ההטבה של אופיס 365 כנסו לאתר רופינט-> אפשרויות נוספות-> אישורים-> הטבה לסטודנטים. במידה ונתקלתם בבעיה שלחו מייל אל [email protected].
עדיין מתלבטים איפה לגור?
המעונות ברופין – אתם מוזמנים להתגורר באחת ממתחמי המעונות ברופין. בואו לבלות את תקופת הלימודים בתנאים של נוחות מרבית וליהנות מחוויית מגורים באווירה סטודנטיאלית מושלמת, הכי קרוב לכיתות ולחדרי הרצאות בקמפוס. לפרטים נוספים לחץ כאן.
איך מגיעים למכללה?
נכנסים לקבוצת הנסיעות השיתופיות שלנו בפייסבוק ומפרסמים שמחפשים נסיעה. לקבוצה לחץ כאן.
נכנסים לקהילת הטרמפים שלנו בוואטסאפ –לקהילה לחצו כאן.
איזה אפליקציה חשוב להוריד לפני תחילת השנה?
אפליקציית LERNET זוהי אפליקציית המכללה. באפליקציה תוכלו לראות את מערכת השעות, ממוצע ציונים ואת כל מה שצריך כדי לא לפספס כלום.
אפליקציית PalGate אשר פותחת את השערים של המכללה.
איפה מחממים את האוכל של אמא?
אגודת הסטודנטים מפעילה ברחבי הקמפוסים השונים פינות קפה ועמדות חימום אוכל. בעמדות תוכלו למצוא כל מה שדרוש לכם כדי להישאר מרוכזים בלימודים – מתקן מים תמי 4 ומיקרוגלים לחימום אוכל (עם הפרדה לחלבי ובשרי) לשימושכם. לכל המידע על פינות הרווחה לחץ כאן.
איפה שותים קפה דחוף?
בבניין 20 בקומה שנייה ובבניין הנדסה ממוקמות שתי מכונות נספרסו עם טעמים שונים של אספרסו.
ברחבי הקמפוס פזורים מתקני תמי 4 על מנת שתוכלו למלא מים חמים לקפה עצמאי ותוך שנייה הקפה מוכן. לכל המידע על פינות הרווחה לחץ כאן.
מה עושים כאן?
בירה ומוזיקה באמצע יום לימודים. בכל יום שלישי בין השעות 13:00-14:00 האגודה עורכת הפסקה פעילה, הדשא מלא בסטודנטים שיושבים על מחצלות, שותים בירה וברקע מוזיקה, דוכנים, אוכל ובגדול ניקוי ראש משוגע באמצע השבוע. התעדכנו בדף הפייסבוק והאינסטגרם של האגודה לגבי מיקום ההפסקה הפעילה השבועית. לכל הפרטים על ההפסקות הפעילות לחץ כאן.
חשוב לדעת!
טוהר הבחינות- באקדמיה שומרים על טוהר בחינות. טוהר בחינות הוא לשמור על התנהגות מכובדת, לפי החוקים של הבחינות. למשל, העבודה במבחן היא עצמאית. כלומר, כל אחד פותר את המבחן לבד. לפני המבחן: מכבים את הטלפון הנייד, ומשאירים את הטלפון הנייד בתיק מוציאים ציוד למבחן מהתיק. למשל, כלי כתיבה. משאירים תיקים בכניסה לחדר של המבחן. בזמן המבחן: אסור לבקש עזרה מסטודנטים אחרים, אסור להעתיק או להשתמש במידע מוקלט, כתוב או מצולם. אפשר לצאת לשירותים רק עם משגיח של הבחינה. המקרים היחידים בהם כן מותר להשתמש במידע כתוב: אם המרצה הודיע מראש שהמבחן הוא מבחן עם ‘חומר פתוח או דף נוסחאות.
מבחנים- מבחן הוא הדרך של האקדמיה לבדוק את הידע שלנו בנושא מסוים. חשוב להתכונן טוב למבחן מראש. אפשר ללמוד למבחן בעזרת מאמרים. כל תשובה נכונה במבחן נותנת לנו נקודות. לכן, אם אנחנו לא יודעים מהי התשובה הנכונה, כדאי לנחש. בדרך כלל, הציון הסופי של מבחן הוא 0-100.המבחן מתקיים במקום, יום ושעה שקבעו מראש. שימו לב! בדרך כלל, המבחן מתקיים בזמן שונה מזמן השיעור של הקורס ולעיתים בכיתה שונה. לכן, חשוב מאוד לבדוק מה המקום, היום והשעה של המבחן. כדאי להגיע לכיתה של המבחן כמה דקות לפני שהמבחן מתחיל.
משגיחים- במבחן יש משגיחים. משגיחים הם אנשים שאחראים על הכיתה בזמן מבחן. הם לא מכירים את החומר של הקורס ולכן מיותר לשאול אותם שאלות בנושא. התפקידים של המשגיחים: לבדוק שכל סטודנט יושב בשולחן נפרד, לרשום שהסטודנט הגיע למבחן, לתת הסבר על הציוד למבחן שמותר להשתמש בו, לחלק לסטודנטים את המבחן, לדאוג שהסטודנטים שומרים על השקט, לבדוק ששומרים על טוהר בחינות וללוות סטודנטים שרוצים לצאת לשירותים בזמן המבחן צריך להתנהג למשגיחים בכבוד ובנימוס.
ציוד למבחן- חשוב להגיע למבחן עם הציוד המתאים (החפצים המתאימים): תעודה מזהה. למשל: תעודת זהות, תעודת סטודנט. 2-3 עטים בצבע שחור או כחול לפי צורך: סרגל, רצוי גם שעון. שימו לב, אסור להשתמש בשעון של הטלפון הנייד בזמן המבחן. בקבוק מים משהו קטן לאכול – אישור התאמות למבחן, אם יש.
תקופת מבחנים (או – חופשת סמסטר)- תקופת מבחנים היא כמה שבועות שיש בהם מבחנים ועבודות להגשה. בתקופת מבחנים אין שיעורים רגילים של הקורסים. לכן, יש אנשים שקוראים לתקופת מבחנים חופשת סמסטר. למרות זאת, לרוב הסטודנטים זה לא חופש. בתקופת מבחנים יש מבחנים. הסטודנטים לומדים ומכינים עבודות להגשה (אם יש). בדרך כלל, בתקופת מבחנים הסטודנטים עסוקים מאוד בלמידה. בתקופת מבחנים יש את כל המבחנים שבמועד א’, ואת רוב המבחנים שבמועד ב’.
מושגים אקדמאים-
סמסטר – שנת הלימודים האקדמית מחולקת לשלושה סמסטרים: סמסטר סתיו (נקרא גם סמסטר א’), סמסטר אביב (נקרא גם סמסטר ב’), וסמסטר קיץ (נקרא גם סמסטר קיץ). סמסטר סתיו וסמסטר אביב נמשכים כשלושה וחצי חודשים ואילו סמסטר קיץ נמשך כחודשיים בלבד. לכל סמסטר יש תקופות הרשמה נפרדות, וניתן להתחיל לימודים בכל אחד מהסמסטרים. רוב רובם של הקורסים נלמדים על פני סמסטר אחד, אולם יש גם קורסים שנלמדים על פני שני סמסטרים – סתיו ואביב.
קורסי חובה- קורסי החובה הינם קורסים שמחובתך ללמוד בהתאם לדרישות המסלול שבחרת. קורסי הבחירה הם חלק מתוכנית הלימודים במסלול התואר. עליך לבחור חלק מקורסים אלה בהתאם למספר נקודות הזכות הדרוש במסלול בסעיף הבחירה. יש להבחין בין קורסי בחירה מתוך רשימה נתונה (בחוג או בחוגים הנלמדים) לבין בחירה חופשית המאפשרת בחירה מתוך מגוון רחב יותר של קורסים מחוגים ותחומים שונים.
אגודת הסטודנטים- ארגון המוקם על ידי סטודנטים במוסד אקדמי אשר מטרתו הוא לדאוג לזכויותיהם, רווחתם וטובתם של הסטודנטים. האגודה נבחרת על ידי הסטודנטים של אותו מוסד לימודי, כאשר כל מוסד וכל אגודה פועלת ובוחרת את אנשיה בצורה שונה. האגודה פועלת לייצוג של הסטודנטים, לשיפור זכויותיהם האקדמיות והאישיות, הקמה וארגון של פעילויות חברתיות, אירועים, מסיבות, ירידים ועוד. במקרים רבים, האגודה תהווה גוף אשר מסייע לסטודנטים בייצוג מול הנהלת מוסד הלימודים בכל הנוגע לערעור, ייצוג משפטי ובבעיות אקדמיות.
דִיקָן- דיקן הוא מי שמחזיק בסמכות ניהולית במוסד אקדמי. ברוב המקרים יהיה זה “מנהל אקדמי” של פקולטה, חוג או אפילו המוסד כולו. הדיקן נמנה על הסגל האקדמי במוסד הלימודים. דיקן הסטודנטים הוא זה שעמו אמורים הסטודנטים להיות בקשר.
דיקנט – דיקן הסטודנטים- דיקן/דיקנט הסטודנטים הינו גוף מטעם הנהלת המוסד להשכלה גבוהה האחראי על טיפול בזכויות הסטודנט ומתן סיוע לסטודנט בפתרון בעיות אישיות, חברתיות וכלכליות הנוגעות לחייו, ובכלל זה תמיכה בסטודנטים במילואים ובתהליך הורות. דיקן הסטודנטים מעמיד לרשות הסטודנט מגוון שירותי סיוע, כגון: מתן מלגות סיוע, שיעורי עזר לסטודנטים מאוכלוסיות מסוימות (כמו עולים, לקויי למידה), שירות פסיכולוגי ועזרה במציאת תעסוקה מקצועית לסטודנטים ובוגרים ועוד.
המועצה להשכלה גבוהה (המל”ג)- המוסד הממלכתי לענייני השכלה גבוהה בישראל, אשר מתווה את מדיניות מערכת ההשכלה הגבוהה. הוועדה לתכנון ותקצוב אחראית על תכנונה ותקצובה. שוקדות על פיתוח המחקר וההוראה, קידום איכות ומצוינות והנגשת המערכת לכלל האוכלוסייה. המל”ג הוקמה מכוח חוק המל”ג התשי”ח 1958, כתאגיד עצמאי ובלתי תלוי. הקמתה נועדה ליצור הפרדה בין המערכת הפוליטית לבין מערכת ההשכלה הגבוהה, על מנת להבטיח שלא תהיה פגיעה בחופש האקדמי. החוק מגדיר את סמכויותיה, הרכבה, ואופן פעולתה של המועצה.