כרטיס הסטודנט כעת מונפק באופן דיגיטלי דרך אפליקציית “המכללה הטכנולוגית רופין” מצד שמאל למעלה, ללא העברת התמונה למכללה התעודה לא תהיה בתוקף. הכרטיס מעניק מגוון הנחות לסטודנטים בבתי עסק שונים באזור המכללה ובשאר הארץ . לצפייה בהטבות לחץ כאן.
סליחה, איפה הספרייה כאן?
הספרייה ממוקמת במרכז הקמפוס ומאפשרת מגוון שירותים, עזרה והכוונה.
שעות פעילות הספרייה –
ימים א’- ה’ : 08:00-20:00
יום ו’ : 08:00-13:00
בתקופות המבחנים שעות הפעילות מתארכות
איפה אני?
שלא תלכו לאיבוד, למפת הקמפוס לחץ– כאן
איפה חונים?
לרופין יש שני חניונים -חניון גדול וחניון הנדסאים.
חניון המשמש את הסטודנטים של כלל המכללה נמצא בצדו הדרומי של הקמפוס וההגעה אליו מתבצעת דרך כיכר כפר מונש לכיוון המעונות החדשים.
את השער לכיוון חניון ההנדסאים הקטן ניתן לראות מצד שמאל בדרך לחניון המרכזי.
יצירת קשר
ipi.co.il | טלפון: 054-7111384
מוקד אי.פי.אי: 09-7495777 שלוחה 0, זמין 24/7.
חניון הסטודנטים הינו בתשלום ואלו המחירים:
חניון הסטודנטים הינו בתשלום, להלן אפשרויות התשלום:
- מנוי לחודש: 162 שקלים.
- מנוי ל5 חודשים: 608 שקלים.
- מנוי ל10 חודשים: 999 שקלים.
- מנוי ל12 חודשים: 1,134 שקלים.
- כניסה חד פעמית לסטודנטים: 15 שקלים.
- כניסה חד פעמית למבקר מזדמן: 20 שקלים.
אני מת מרעב, איפה אוכלים כאן?
בקמפוס יש מבחר.
- קפה קרנף חלבי: הגדול מביניהם ממוקם בבניין הספרייה והקטן יותר בבניין 20.
- קפה בראנץ’ (חלבי+ בשרי) : ממוקם מאחורי אולם כנסים (בסמוך למשרדי האגודה) ובנוסף למרגלות הספריה מול חנות המכלול מאחורי בנין אלון.
- עגלת קפה ארטורה: בית קפה מקסים הממוקם ליד גלריית ארטורה מאחורי בניין שברון.
- עגלת קפה חדשה של בראנץ’ מאחורי בניין שקמה וממול בניין שברון.
איפה מדפיסים?
מדפסת A3/A4 ממוקמות בבניין גפן
לסטודנטים הלומדים הנדסאי אדריכלות , בניין ונוף דאגנו גם לכם
מדפסת גיליונות החל מA0 ועד גליונות של 5 מטר ממוקמת בבניין שברון בקומה הראשונה במיוחד בשבילכם בבנין שברון
איך מדפיסים? בקלות!
ישנו ברקוד על גבי המדפסות, קיראו את הברקוד ופיתחו את אתר המדפסת שבו תוכלו להעביר את הקובץ להדפסה בכל שעות היום והתשלום? גם כן באתר, בצורה בטוחה ומאובטחת תוכלו להדפיס בקלות, במהירות ובכל שעות הפעילות של המכללה ובמחיר מוזל לסטודנטים.
יש לכם אופיס?
אז זהו שכן! בלעדי לסטודנטים של רופין אופיס בחינם.
בתחילת השנה תקבלו דרך מערכת ה “רופינט – אישורים” טופס ובו פרטי המשתמש איתם תוכלו להתקין מערכת אופיס.
עדיין מתלבטים איפה לגור?
המעונות ברופין- אתם מוזמנים להתגורר באחת ממתחמי המעונות ברופין. בואו לבלות את תקופת הלימודים בתנאים של נוחות מרבית וליהנות מחוויית מגורים באווירה סטודנטיאלית מושלמת, הכי קרוב לכיתות ולחדרי הרצאות בקמפוס. מעונות מדרשת רופין
מדרשת רופין בע”מ מציעה לסטודנטים מגורים בתוך הקמפוס האקדמי רופין ובסמוך לו. חדרי המעונות מוקפים באווירה כפרית במרחק נגיעה מכיתות הלימוד ומחדרי ההרצאות.
בתוך מתחם הקמפוס ובסמוך לו נמצאים כ-300 חדרים.
החדרים מתחלקים לשני סוגים:
- חדרי לורדים
- דירוניות חדשות
בחדרים ניתן לגור לבד או עם שותף/ה.
החדרים כוללים: מקלחת, שירותים, פינת מטבחון, מיטה ומזרון, מזגן, מקרר ושולחן.
משרד המעונות ממוקם בבניין 14, פתוח בימים א’ – ה’ בשעות 15:30 – 08:30
טלפון: 09-8988059
פקס. 09-8988244
מייל: [email protected]
לתמונות ופרטים נוספים ניתן להיכנס לאתר האינטרנט של מעונות מדרשת רופין בקישור הבא: https://www.meonot-ruppin.com/
איזה אפליקציה חשוב להוריד לפני תחילת השנה?
אפליקציית “המכללה הטכנולוגית” – זוהי אפליקציית המכללה. באפליקציה תוכלו לראות את מערכת השעות, ממוצע ציונים ואת כל מה שצריך כדי לא לפספס כלום.
איפה מחממים את האוכל של אמא?
אגודת הסטודנטים מפעילה ברחבי הקמפוסים השונים פינות קפה ועמדות חימום אוכל. בעמדות תוכלו למצוא כל מה שדרוש לכם כדי להישאר מרוכזים בלימודים- מיקרוגלים לחימום אוכל (עם הפרדה לחלבי ובשרי) לשימושכם וקומקומים – אגודת הסטודנטים דואגת לכם, לא תדאגו לנו? שימרו על הציוד. בנוסף לכך תוכלו למצא ברחבי הקמפוסים מכונות קפה , חטיפים ושתיה קלה שלא יחסר כלום. עמדות הרווחה ממוקמות בבניין שברון ובניין אלון.
מה עושים כאן?
בירה ומוזיקה באמצע יום לימודים. בכל יום שלישי בין השעות 13:00-14:00 מי שמגיע מבחוץ לקמפוס חושב שכנראה התבלבל. הדשא מלא בסטודנטים שותים בירות על מחצלות, ברקע יש מוזיקה, דוכנים, אוכל ובכללי ניקוי ראש מעולה באמצע שבוע לימודים. האגודה עורכת הפסקה פעילה – שותים בירה וברקע מוזיקה, דוכנים, אוכל ובגדול ניקוי ראש משוגע באמצע השבוע. התעדכנו בדף האינסטגרם והאפליקציה של האגודה לגבי מיקום ההפסקה הפעילה השבועית.
כל סטודנט ברופין יודע שההפסקות הפעילות הן האוויר לנשימה והרענון מיום הלימודים. ההפסקה הפעילה מתקיימת כל שבוע, בקיץ ובחורף, בגשם ובשמש- וכמובן בעלת קונספט משתנה. כשגשום וקר אנחנו מתניידים למקום מקורה, מכינים מרקים, שוקו חם ועוד דברים חורפיים, וכשחם אנחנו משתזפים בשמש, שותים בירה קרה, אוכלים אבטיח ונהנים מכמה רגעים של הפוגה בלימודים.
מושגים שכדאי לדעת
אגודת הסטודנטים- ארגון המוקם על ידי סטודנטים אשר מטרתו הוא לדאוג לזכויותיהם, רווחתם וטובתם של הסטודנטים. האגודה נבחרת על ידי הסטודנטים של אותו מוסד לימודי, כאשר כל מוסד וכל אגודה פועלת ובוחרת את אנשיה בצורה שונה. האגודה פועלת לייצוג של הסטודנטים, לשיפור זכויותיהם האקדמיות והאישיות, הקמה וארגון של פעילויות חברתיות, אירועים, מסיבות, ירידים ועוד. במקרים רבים, האגודה תהווה גוף אשר מסייע לסטודנטים בייצוג מול הנהלת מוסד הלימודים בכל הנוגע לערעור, ייצוג משפטי ובבעיות אקדמיות.
- מכינת קדם הנדסאים- מכינה המכילה קורסי ליבה חובה כתנאי לקבלה ללימודים במקרה ובהם חסר לסטודנטים מקצועות מן תעודת הבגרות שהינם תנאי סף קבלה ללימודים. ישנה מכינה קצרה שאורכה כ4 חודשים ומכינה ארוכה האורכת 9 חודשים כולל חופשת סמסטר (תקופת מבחנים)
- מבחני ת”יל – מבחן תיל הוא מבחן פסיכוטכני ממוחשב, המשמש חברות, ארגונים ומוסדות לימוד שונים כאמצעי לסינון מועמדים בתהליכי מיון. המבחן נועד לבחון יכולות קוגניטיביות שונות ולבחון את מידת ההתאמה שלכם למגמה או למקצוע הרצוי.
- שנת לימוד (אקדמית) – שנת הלימודים האקדמית מחולקת לשלושה סמסטרים: סמסטר סתיו (נקרא גם סמסטר א’), סמסטר אביב (נקרא גם סמסטר ב’), וסמסטר קיץ (נקרא גם סמסטר ג’). סמסטר סתיו וסמסטר אביב נמשכים כשלושה וחצי חודשים ואילו סמסטר קיץ נמשך כחודשיים בלבד.
- מה”ט- המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע, הוא גוף ממשלתי ישראלי הכפוף למשרד הכלכלה ומטרתו לדאוג להכשרתנו המקצועית. מה”ט הינו גוף ממשלתי המופקד על הסדרת אופן הכשרתם של הנדסאים וטכנאים מוסמכים, בתחומי הטכנולוגיה ובהתמחויות ייחודיות ועדכניות, זאת כדי לתת מענה ראוי לצרכי המשק ודרישותיו.
- הנדסאי – הנדסאי הוא איש מקצוע בעל אוריינטציה טכנולוגית יישומית. הנדסאים משתלבים בכל תחומי התעשייה ומחזיקים בתפקידים מגוונים בהתאם להכשרתם, השכלתם וכישוריהם. החוק מ-2012 משווה את מעמד ההנדסאים לבעלי תואר אקדמי בהתמודדות על משרות ובקידום מקצועי בגופים ציבוריים. כאשר בוגר הנדסאי מעוניין ללמוד תואר אינו נדרש בתעודת בגרות מלאה.
- מלגה- מלגה היא מענק כספי הניתנת בדרך כלל לצורך לימודים. ישנן מלגות המגיעות מגופים ממשלתיים, קרנות פילנטרופיות, מוסדות לימוד, עיריות, מועצות מקומיות ועוד. ישנן מלגות הניתנות בשתי פעימות (לרוב לאחר סמסטר א׳ וסמסטר ב׳ בכדי לוודא שהסטודנט אכן המשיך בלימודים) וישנן מלגות הניתנות בפעימה אחת. יש לשים לב שסכום המלגה משתנה ממלגה למלגה וכך גם הדרישות. ישנן מלגות בהם נדרשת התנדבות בקהילה, מלגות לוחמים, מלגות המיועדות לעולים, מלגות לפי מקום מגורים וכו’.
- ראש מגמה – הוא מי שמחזיק בסמכות ניהולית בכל מגמת לימוד במכללה, לרוב יהיה מרצה מין המניין אך הינו אחראי גם על שאר המרצים ושאר הקורסים ברמה מסוימת.
- נוֹכָחוֹת- ברוב מסגרות הלימודים, הן אלו האקדמאיות והן אלו המקצועיות, נדרשת נוכחות בשיעורים כתנאי לקבלת תעודה/תואר/הסמכה. זאת נוסף על ציון “עובר” במבחנים ועמידה בדרישות הלימודים. ניתן להחסיר עד כ-3 שיעורים מכל מקצוע.
- מרכז נגישות- הפעילות במרכז כוללת מגוון פעולות כגון: אבחנה וייעוץ לימודי, קורסים וסדנאות לשיפור כישורי למידה, ליווי ותמיכה- אישיים וקבוצתיים- במהלך הלימודים, תמיכה רגשית ועוד. סטודנטים אשר אובחנו כבעלי לקויות למידה ו/או בעלי הפרעות קשב וריכוז זכאים להשתמש בשירותים של מרכזי הנגישות. כמובן כי לכל מוסד ומרכז יש חוקים שונים ואופיין של מרכזי הנגישות שונה ובעל שירותים מגוונים אחרים.
- סילבוס- מסמך אשר מפרט את תכני הלימוד ונושאי ההרצאות של קורס. הסילבוס, שנכתב על ידי המרצה של הקורס, לרוב יכיל מידע על הקורס, פרטי יצירת קשר עם המרצה או עוזר ההוראה, רשימות קריאה, הסברים ומידע כללי על תכני הקורס, מטלות ודרכי קבלת ציונים, כללים לגבי התנהגות והתנהלות בכיתה בזמן שיעור ועוד. הסילבוס מהווה מעיין “חוזה” בין המרצה לבין הסטודנטים, וקובע את תיאום הציפיות של המרצה מהסטודנטים. לרוב, הסילבוס יפורסם עוד בטרם תחילת הקורס ויוצג במהלך השיעור הראשון.
- עוזר הוראה / מתרגל- עוזר הוראה/ מתרגל הוא אדם אשר מסייע למרצה בהעברת תכנים, בדיקת עבודות, ערעורים, תרגילים ובאופן כללי, פועל במסגרת הקורס האקדמי. חלק גדול מתפקידו של עוזר ההוראה הוא העברת תוכן ב”תרגול” – זמן מוקצב במערכת אשר מוקדש להעמקת החומר, תרגול ומעבר על תרגילים/מאמרי קריאה של הקורס. לכן, עוזר ההוראה נקרא גם מתרגל. פעמים רבות, עוזר ההוראה הוא סטודנט לתואר מתקדם אשר עבר את הקורס הנ”ל ואולי אף עוזר מחקר של המרצה.
- וַעֲדַת מִשְׁמַעַת- ברוב מוסדות הלימוד קיימת ועדת משמעת שתפקידה “לשמור על הסדר”. בסמכותה לשלול מסטודנטים זכויות וביניהן אפילו את ציונו של סטודנט אשר נתפס מעתיק ואף את הזכות למבחן במועד ב’. כדאי מאוד להימנע מלהגיע לוועדה זו. סמכותה של וועדת המשמעת נשענת על תקנון המוסד עליו חתם הסטודנט כאשר נרשם ללימודים. אגודת הסטודנטים לצידכם גם שם, הינכם זכאים לייצוג.
חשוב לדעת
- טוהר הבחינות: אנו שומרים על טוהר בחינות. טוהר בחינות הוא לשמור על התנהגות מכובדת, לפי החוקים של הבחינות. למשל, העבודה במבחן היא עצמאית. כלומר, כל אחד פותר את המבחן לבד. לפני המבחן: מכבים את הטלפון הנייד, ומשאירים את הטלפון הנייד על שולחן הבוחן ביחד עם השעון החכם אם יש. מוציאים ציוד למבחן מהתיק – למשל כלי כתיבה. משאירים תיקים בכניסה לחדר של המבחן. בזמן המבחן: אסור לבקש עזרה מסטודנטים אחרים, אסור להעתיק או להשתמש במידע מוקלט, כתוב או מצולם שלא אושר לפני כן על ידי המרצים/ראשי המגמות /הנהלה. אפשר לצאת לשירותים רק עם משגיח של הבחינה בזמנים המותרים.
- מבחנים: מבחן הוא הדרך לבדוק את הידע שלנו בנושא מסוים. חשוב להתכונן טוב למבחן מראש. אפשר ללמוד למבחן בעזרת מאמרים. כל תשובה נכונה במבחן נותנת לנו נקודות. לכן, אם אנחנו לא יודעים מהי התשובה הנכונה, כדאי לנחש. בדרך כלל, הציון הסופי של מבחן הוא 0-100.המבחן מתקיים במקום, יום ושעה שקבעו מראש. שימו לב! בדרך כלל, המבחן מתקיים בזמן שונה מזמן השיעור של הקורס ולעיתים בכיתה שונה. לכן, חשוב מאוד לבדוק מה המקום, היום והשעה של המבחן. תוכלו להתעדכן בלוח הבחינות שיפורסם לקראת תקופת המבחנים ובאמצעות הודעת SMS מטעם המכללה הטכנולוגית. מומלץ להגיע לכיתה של המבחן כמה דקות לפני שהמבחן מתחיל בכדי לוודא שאתם בכיתה הנכונה וכל הציוד אצלכם.
- מבחני מה”ט: מבני מה”ט הינם מבחנים חיצוניים ממשלתיים על הקורסים אשר למדתם. במבחן זה מתקיימים אותם “חוקים” אשר ממתקיימים במבחנים רגילים עם כמה הבדלים קטנים. הבוחנים הינם בוחנים חיצוניים.
- משגיחים: במבחן יש משגיחים. משגיחים הם אנשים שאחראים על הכיתה בזמן מבחן. הם לא מכירים את החומר של הקורס ולכן מיותר לשאול אותם שאלות בנושא.
התפקידים של המשגיחים: לבדוק שכל סטודנט יושב בשולחן נפרד, לרשום שהסטודנט הגיע למבחן, לתת הסבר על הציוד למבחן שמותר להשתמש בו, לחלק לסטודנטים את המבחן, לדאוג שהסטודנטים שומרים על השקט, לבדוק ששומרים על טוהר בחינות וללוות סטודנטים שרוצים לצאת לשירותים בזמן המבחן.
צריך להתנהג למשגיחים בכבוד ובנימוס.
ציוד למבחן
חשוב להגיע למבחן עם הציוד המתאים (החפצים המתאימים): תעודה מזהה. למשל: תעודת זהות, תעודת סטודנט, רישיון נהיגה. 2-3 עטים בצבע שחור או כחול לפי צורך, במבחנים בהם עליכם להשתמש בעפרונות אז הביאו עפרונות בהם נדרשתם להשתמש, סרגלים למיניהם, מחשבון, רצוי גם שעון (לא חכם וכמובן לא בטלפון) כדי לעקוב אחר זמנים. בקבוק מים משהו קטן לאכול – אישור התאמות למבחן, אם יש.
תקופת מבחנים (או – חופשת סמסטר)
תקופת מבחנים היא כמה שבועות שיש בהם מבחנים ועבודות להגשה. בתקופת מבחנים אין שיעורים רגילים של הקורסים. לכן, יש אנשים שקוראים לתקופת מבחנים חופשת סמסטר. למרות זאת, לרוב הסטודנטים זה לא חופש. בתקופת מבחנים יש מבחנים. הסטודנטים לומדים ומכינים עבודות להגשה (אם יש). בדרך כלל, בתקופת מבחנים הסטודנטים עסוקים מאוד בלמידה. בתקופת מבחנים יש את כל המבחנים שבמועד א’, וחלק ממועדי ה- ב’.